Verzenden in december

Verzenden in december... niet de meest ideale combinatie die er is. Hoewel we de bestelde producten dagvers in je pakket doen, kan het door drukte bij PostNL maar zo zijn dat het vertraagd bezorgd wordt. Daardoor kan je bestelling droger zijn geworden of zelfs niet meer te gebruiken. Dit probleem geldt met name voor het brood, maar in mindere mate ook voor sommige koeken. Hoe graag we ook zouden willen dat we een manier hadden om dit probleem te omzeilen, tot nu toe hebben we die nog niet. Daarom raden we je het volgende aan voor verzendingen in december:

 

- Het allermooiste is het, als je in de gelegenheid bent om zelf naar de winkel te komen. Dan kun je bijvoorbeeld in 1x een grotere bestelling plaatsen, hem ophalen en thuis gelijk invriezen. Zo weet je zeker dat je de kwaliteit krijgt die je van ons gewend bent en voorkom je teleurstellingen.

 

- Als je hier niet de mogelijkheid voor hebt raden we je aan om alleen ons gezonde brood (volgranen, bruin of sneeuwwit) te bestellen. Deze broden hebben een hoog eiwitgehalte waardoor ze minder snel uitdrogen. Mocht de post er een dag langer over doen, dan gaat het ook nog goed. Maar, bij echt grote vertragingen houdt dit ook een keer op natuurlijk.

 

- We raden je af om ons witbrood (gevulde broden, stokbrood, bolletjes en croissants) te laten verzenden in december. Deze broden worden door het hoge zetmeelgehalte sneller droog en zijn na 2 dagen ongekoeld transport niet meer lekker. Mocht je toch witbrood willen in december; we verkopen ook een bakmix voor stokbrood en pistolets.

 

- Bij aankomst van een sterk vertraagd transport (4+ dagen) controleer je het brood gelijk op afwijkingen (m.n. schimmelvorming op de buitenkant). Als je geen afwijkingen ziet vries je het zo snel mogelijk in. Voor gebruik warm je het brood het beste even heel kort op in een oven of broodrooster.

 

- Wij zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen bij PostNL. Verzendingen zijn dus voor eigen risico. Maar, in sommige gevallen kunnen we je wel tegemoetkomen. Neem bij sterk vertraagde verzendingen even contact met ons op, dan komen we er vast samen uit.