Tips & tricks

Op deze pagina vind je tips voor het bewaren en serveren van onze producten. Ook vind je hier uitgebreide instructies voor het gebruik van onze bakmixen.
gezond glutenvrij brood glutenvrij volkorenbrood

Brood

Ons brood wordt elke werknacht vers gebakken. Je kunt kiezen of je het gesneden of ongesneden wilt kopen. Als je het niet binnen 2 dagen op krijgt, vries het dan gesneden in. Dan kun je steeds een paar plakjes ontdooien. Eventueel kun je het na het ontdooien heel even oppiepen in de broodrooster of de oven.

Het kleinbrood (stokbrood, bolletjes, croissants) kunnen ook ingevroren worden. Ze zijn het lekkerst als je ze voor gebruik 5 minuten opwarmt in een oven van 200 graden.

Glutenvrij gebak, melkvrij gebak, lactosevrij gebak

Gebak

Ons gebak is na de dag van aankoop nog 2 dagen houdbaar, mits je het in de koelkast bewaart bij maximaal 7 graden. Het gebak zonder vers fruit kun je ook invriezen. Dek het dan af om condensvorming te voorkomen, en laat het ook afgedekt ontdooien. Eventueel kunnen we het ook bevroren meegeven, als dat handiger is.

glutenvrije koek, melkvrije koek, lactosevrije koek

Koeken

Onze koeken hebben een etiket waarop de minimale houdbaarheidsdatum staat. Alle koeken zijn minstens een week houdbaar (sommige langer). Je kunt ze het beste buiten de koelkast bewaren in een luchtdicht afgesloten trommel.